top of page

SHIATSU

 

Shiatsu werkt met de natuurlijke vitale energie (Ki) van het lichaam. Het is een vorm van traditionele Oosterse geneeskunde. Het basisprincipe van shiatsu is dat door druk van de hand en het uitvoeren van strekkingen, Ki wordt uitgenodigd te stromen, om in balans te komen. Wat aangesproken wordt, is het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Shiatsu activeert ook het lichaamsbewustzijn. 

 

Jathara biedt shiatsu voor vrouwen in alle levensfasen, van baby tot en met de oudere vrouw, en speciaal voor vrouwen die willen komen voor thema’s rond de vrouwelijke cyclus, zoals de menstruatie (menses), fertiliteit, zwangerschap, bevalling, de post-natale periode of de menopauze. 

 

  • Wil je in verbinding zijn met je menstruatiecyclus of ervaar je menstruatieklachten? ​

  • Heb je een zwangerschapswens en wil je zelf je vruchtbaarheid ondersteunen? Shiatsu past ook naast een regulier traject.

  • Ben je zwanger en ervaar je klachten of wil je ondersteuning in dit proces of ben je 'over-tijd'?

  • Wil je je voorbereiden op je bevalling? Bij de sessies voorbereiding op de bevalling leert je partner Shiatsu technieken om jou te ondersteunen tijdens je bevalling. 

  • Na de bevalling kun je ondersteund worden bij alle veranderingen in je lijf en leer je hoe je jouw kindje babyshiatsu kunt geven.

  • Ben je in de overgang en wil je inspiratie en ondersteuning bij fysieke en psychische klachten?

  • Wil je je dochter iets geven voor haar eerste menstruatie? Shiatsu ondersteunt een gezonde menstruatiecyclus. Het kan bijvoorbeeld een onderdeel zijn van een ritueel om te vieren dat je dochter, buurmeisje of nichtje vrouw is geworden. 

De behandeling

 

De behandeling vindt plaats op een behandeltafel, een futon op de grond, op een stoel of bed.  Je houdt je kleding aan. Trek loszittende kleding aan of neem ze mee. De behandeling duurt 1,5 uur, wordt niet vergoed en kost €75,-

Babyshiatsu duurt 1 uur en kost 45 euro

 

Locatie:

Jathara Praktijk voor vrouwen

Boterdiepstraat 4-II

1079 SW Amsterdam

bottom of page